Obiective turistice

Biserica de lemn 1717 "Sf. Arhangheli Mihail ┼či Gavril"
Este a┼čezat─â pe malul drept al râului Iza, la 23 km de Vadu Izei. Primul document scris dateaz─â din 1353, proprietate a familiei Bogdan de Cuhea. Monument istoric, biserica de lemn construit─â la 1700 înlocuia o alt─â biseric─â mai veche, disparut─â.
Biserica actual─â poart─â hramul Sf. Arhanghel Mihail ┼či Gavril. Pictura a fost executat─â de Ion Plohod pe la 1823-1825 în tempera gras─â, dând un aspect bogat ┼či str─âlucitor. În biseric─â se g─âsesc icoane pe lemn ┼či sticl─â în stil maramure┼čan de cert─â valoare artistic─â.
Aceast─â biseric─â este considerat─â a fi una dintre cele mai izbândite crea┼úii ale arhitecturii populare maramure┼čene.
Biserica d─â impresia de grandiozitate, prin turla înalt─â ┼či prin acoperi┼čul ascu┼úit, cu dou─â rânduri de stre┼čini. Absida poligonal─â a altarului e acoperit─â cu propriul acoperi┼č u┼čor mai coborât.
Intrarea în biseric─âse face printr-un portal deschis spre fa┼úada vestic─â, unde se poate observa o pictur─â exterioar─â foarte rar─â, T─âierea Capului Sf. Ioan Botez─âtorul. Pictura este mult deteriorat─â din cauza expunerii sale la mediu. Cel mai vizibil e fundalul desenului arhitectural, cu arcuri rotunde, cu ceva ro┼ču vestimentar ┼či pe chipuri ┼či cu o parte din inscrip┼úii. 
Picturile interioareau fost aplicate pe materiale textile ata┼čate de bol┼úi ┼či de pere┼úi, peste varul preparat. Picturile au fost aranjate în frize ┼či în scene individuale ┼či sunt colorate viu ┼či adesea contrastant. 
Adesea, fundalurile sunt scene dezvoltate total despre peisaje ┼či compozi┼úii ale arhitecturii vestice, ambele folosite cu succes pentru a crea sentimentul cantit─â┼úii ┼či al profunzimii. Inscrip┼úiile sunt în român─â, scrise în alfabet chirilic.
Pronaosulare obi┼čnuitul tavan plat al bisericilor din lemn. Tema principal─â, ca aproape întotdeauna, este Judecata de Apoi, pe peretele vestic, în jurul u┼čii de intrare, continuându-se pe peretele nordic.
Pe bolta din naos se afl─â Sfânta Treime, iar în col┼úuri se afl─â Evangheli┼čtii scriind. P─âr┼úile inferioare ale bol┼úii arat─â pe partea nordic─â Scara lui Iacob ┼či un peisaj u┼čor unduios cu numero┼či copaci. Pe partea sudic─â sunt Sf. Ilie ┼či Carul cu Foc ┼či Sf. Ilie prinzându-┼či tunica, în acela┼či peisaj deluros.
Catapeteasma,care separ─â altarul de naos, combin─â armonios sculptura ┼či pictura. Sunt expuse icoanele obi┼čnuite ┼či regi┼čtrii celor mai multe din celelalte catapetesme. În timpul primelor decenii ale secolului al XX-lea, noi icoane pictate au fost a┼čezate pe structura sculptat─â în lemn, în stil baroc.
Altarulare un spa┼úiu poligonal ┼či în aceast─â biseric─â tavanul este plat, iar picturile nu se pot deslu┼či. Picturile de pe pere┼úi au fost cur─â┼úate.

Pensiuni agroturistice
♦ Pensiunea Iza (3 margarete) - te întâmpin─â cu o poart─â de lemn maramure┼čean─â, la nr. 227,  în zona central─â a
comunei Rozavlea.
♦ Pensiunea Orzac Ioana (2 margarete) - O pensiune de lux, echipat─â ultra modern, plasat─â departe de drumul principal, într-o zon─â deosebit de lini┼čtit─â. Casa este înconjurat─â de o paji┼čte ┼či flori. Camerele sunt luminoase, cu o frumoas─â perspectiv─â. B─âile sunt ultra moderne; totul este la cele mai înalte standarde.
♦ Pensiunea Cezara (2 margarete)
♦ Pensiunea Mîrza Maria
♦ Pensiunea Tiseli┼úa Eugenia (2 margarete)
♦ Pensiunea Vanessa (2 margarete)
♦ Pensiunea Vasile Mîrza (2 margarete)

Casa Tom┼ča
Situat─â pe drumul principal (DJ186), la cap─âtul de jos al localit─â┼úii, cu o curte mare care îi asigur─â delimitarea de zgomot ┼či trafic.