Adresa: str. Principală, nr. 348, Rozavlea, jud. Maramureș

Tel.: 0262-333011 Fax: 0262-333019 Email: primaria_rozavlea@yahoo.com

Descriere Generală

19 November 2018
Comuna Rozavlea este situatăîn judeţul Maramureş, în zona de nord a Transilvaniei, în Depresiunea Maramureş, pe cursul râului Iza, la aproximativ 80 de km est de municipiul Baia Mare, reşedinţa de judeţ, şi la 35 km sud-est de Sighetu Marmaţiei, capitala Maramureşului Istoric.
Cel mai apropiat aeroport este situat la 90 km depărtare, lângă Baia Mare, iar cel de la Cluj Napoca, de mai mare anvergură, este la 190 km distanţă.
Demografic,Rozavlea atinge cifra de 4000 de suflete, majoritatea fiind prinse în vârtejul ocupaţiilor tradiţionale: agricultură, creşterea animalelor, pomicultură etc. Printre activităţile intense ce preocupă acum localnicii se numară şi comerţul, agroturismul, construcţiile. O bună parte din categoria activă a populaţiei este plecată la munca în străinatate.

Rozavlea ocupă o suprafaţăde 4400 ha, la care se adaugă o suprafaţă de peste 900 ha pădure în zona Botizei. Este o zonă mai mult deluroasă, situată la o altitudine medie de aproximativ 500 m, râul Iza şi câteva văi afluente amenajând singurele zone de şes.

Ca parametrii tehnicişi în ceea ce priveşte utilităţile publice, Rozavlea se bucură de acoperire GSM Orange, Vodafone, Cosmote, are conexiune internet, are televiziune prin cablu, are reţea de alimentare cu apă, reţeaua de canalizare este în curs de finalizare, iar electricitatea acoperă 99% din suprafaţa locuibilă.

Zona este pertinentă turismului,în special agroturismului, peisajele pitoreşti, produsele ecologice, ospitalitatea oamenilor fiind puncte de atracţie pentru avalanşele de turişti români şi străini care vizitează localitatea în număr destul de mare. În Rozavlea funcţioneaza peste 15 pensiuni, majoritatea dintre ele fiind cotate la 2 flori.
În componenţa comunei Rozavlea intră şi satul Salta, o comunitate relativ izolată, dar cu un potenţial turistic deosebit.

La capitolul infrastructura rutieră,comuna noastră nu stă prea fericit, întrucât doar drumul judeţean 180 este asfaltat, celelalte artere secundare fiind doar pietruite sau balastrate.